Tot 24 april 2017 zijn er in Huntingtoncentrum Topaz Overduin twee nieuwe exposities te bewonderen: foto’s van Wolter van Rijn en beeldhouwwerken van Jacqueline Vetten tentoongesteld. Overduin vraagt regelmatig kunstenaars uit de regio om te exposeren in deze locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in restaurant ‘s Janshoek en de bijbehorende gang in Overduin aan de Nachtegaallaan. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Wie zijn deze kunstenaars?
Wolter van Rijn woont in Katwijk. Zijn hobby’s zijn reizen en fotograferen. Hij reist per fiets en hierdoor maakt hij veel foto’s van het alledaagse leven. De fotoreportage die wordt tentoongesteld is gemaakt in Myanmar (voorheen Birma). Het land is 16 keer zo groot als Nederland en heeft een grote verscheidenheid aan culturen. Het grenst aan de twee grootste landen van de wereld, namelijk India en China. Een indrukwekkend land met een zeer vriendelijke bevolking. De fotoreportage geeft u een inkijkje in dit fascinerend land.

Jacqueline Vetten
Jacqueline Vetten is een gepassioneerde, autodidacte beeldhouwster met een voorliefde voor het maken van beelden in speksteen en albast. Als enige vrouw tussen haar man en zes zonen, ontstaat haar werk als een zoektocht naar rust in haar drukke bestaan. Hier wordt haar werk gepresenteerd als ode aan deze zoektocht. De originele vorm van de steen is vaak bepalend voor het uiteindelijke beeld. Jacqueline waardeert het imperfecte en de organische vormen van de steen. De weg naar verrassingen en toevalligheden in de steen maken elk sculptuur tot weer een nieuw avontuur. Haar sculpturen visualiseren haar interesse in en fascinatie voor het menselijk lichaam. Nieuwsgierigheid naar abstracte vormen is voor haar een nieuwe uitdaging. Hiervan treft u ook enkele werken aan.

Wilt u ook exposeren?
Wilt u ook een keer exposeren in Topaz Overduin, neem dan contact op met de kunstcommissie: Willy Zuijderduijn en Ab Kuling via e-mailadres willyzuijderduijn@gmail.com.

Foto’s: PR. Werk van de exposerende kunstenaars

Comments

comments

DELEN