KATWIJK – Tot 24 juli 2017 zijn er in verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk drie nieuwe exposities te bewonderen. Op dit moment worden schilderijen van het echtpaar Krijn en Corrie Kuijt en beeldhouwwerken van Ellis Zijlstra tentoongesteld.

Topaz Overduin vraagt regelmatig kunstenaars uit de regio om te exposeren in deze Topaz-locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in restaurant ‘s Janshoek en de bijbehorende gang in Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan 5 in Katwijk. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom de expositie te bekijken.

Wie zijn deze kunstenaars?
Krijn Kuijt is geboren in Noordwijk. Hij tekende als jongen al veel, vooral schepen. Na zijn pensionering heeft hij aquarelleerlessen gevolgd. Hierdoor kwam zijn oude liefde weer boven en richt hij zich momenteel specifiek op maritieme onderwerpen.

Corry Kuijt-Klopper werd geboren in het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes. Ook zij tekende al jong veel en is al snel teken- en schilderlessen gaan volgen. Later heeft zij ook lessen gevolgd aan het kunstpaviljoen in Sassenheim. Met deze kennis en ervaring middels zelfstudie, heeft ze de technieken verder ontwikkeld. In Topaz Overduin kunt u haar schilderijen van bloemen bewonderen.

Ellis Zijlstra is ruim 15 jaar beeldend kunstenaar. In deze periode heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld. Haar beelden zijn geënt op het menselijk lichaam en zijn vaak een combinatie tussen figuratieve en abstracte vormen. Haar doel is de beelden een specifieke emotionele sfeer en uitstraling mee te geven. Een uitstraling die de aandacht trekt en het beeld van alle kanten intrigerend maakt.

In 1998 is Ellis afgestudeerd aan de TU Delft bij de faculteit van het Industrieel Ontwerpen. In het bijzonder had ze deze studie gekozen, omdat het bedenken en ontwikkelen van innovatieve producten een centrale rol speelt. En dat is ook haar motivatie achter de beeldende kunst: creatieve beelden bedenken en daarna boetseren. Naast haar studie heeft Ellis verschillende cursussen beeldende vormgeving gevolgd, waaronder op de kunstacademie.

Wilt u ook exposeren?
Aankopen zijn mogelijk via de receptie van Topaz Overduin. Wilt u ook een keer exposeren in Topaz Overduin, neem dan contact op met de kunstcommissie van Topaz Overduin: Willy Zuijderduijn en Ab Kuling via e-mailadres willyzuijderduijn@gmail.com.

Comments

comments

DELEN