KATWIJK – Tot 23 oktober 2017 zijn er in verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk twee nieuwe exposities te bewonderen. Op dit moment worden maritieme schilderijen van Denis Lagarde en gebreide/gehaakte theemutsen van Charlotte Hensen tentoongesteld. Topaz Overduin vraagt regelmatig kunstenaars uit de regio om te exposeren in deze Topaz-locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in restaurant ‘s Janshoek en de bijbehorende gang in Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan 5 in Katwijk. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom de expositie te bekijken.

Wie zijn deze kunstenaars?
Denis Lagarde ging al op jonge leeftijd, samen met zijn moeder, mee op de schepen waarop zijn vader voer. Vanaf toen heeft zijn leven altijd in het teken gestaan van de zee, scheepvaart en schepen. Zijn eerste reis was met een koelschip (de Geeststar) naar Trinidad. Hij was toen pas 2 jaar oud. Van jongs af aan heeft Denis willen varen en zeilen. Hij was gek op alles wat met water en schepen te maken had. Sinds 2002 is Denis gaan schilderen: uiteraard schepen en de zee!

Charlotte Hensen-Lok is breikunstenaar. Zij heeft zich toegelegd op het maken van unieke, aparte, maffe, gezellige, chique theemutsen. De meeste theemutsen zijn gebreid, maar sommige gehaakt.

De theemutsen kunnen natuurlijk gebruikt worden, maar zijn ook bijzonder mooi om gewoon neer te zetten of om cadeau te geven.

Ook exposeren?
Aankopen zijn mogelijk via de receptie van Topaz Overduin. Wilt u ook een keer exposeren in Topaz Overduin, neem dan contact op met de kunstcommissie van Topaz Overduin: Willy Zuijderduijn en Ab Kuling via e-mailadres willyzuijderduijn@gmail.com.

Comments

comments

DELEN