Tot 31 januari 2017 zijn er in verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk twee nieuwe exposities te bewonderen. Op dit moment worden de schilderijen van Arie Plug en sieraden van Loes Duifhuizen tentoongesteld. Topaz Overduin nodigt regelmatig kunstenaars uit de regio uit om te exposeren in deze Topaz-locatie gelegen aan de duinen. Elke drie maanden is er een nieuwe expositie.

De exposities zijn zeven dagen per week te bezichtigen in restaurant ‘s Janshoek en de bijbehorende gang in Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan 5 in Katwijk. Bezoek is mogelijk van 10.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom de expositie te bekijken.

Wie zijn deze kunstenaars?
Arie Plug is de zoon van een huisschilder en heeft alle facetten van het grafische vak beoefend. Hij heeft tevens de Famous Artist School doorlopen en cursussen beeldhouwen, airbrush-techniek en aquarelleren gedaan. Zijn grootste interesse bij het schilderen ligt in het experimenteren en ontdekken van de verschillende stijlen en materialen en de weg van realisme naar abstractie. Arie Plug is ook een fervent ‘en plein air’ schilder.

Loes Duifhuizen is porseleinschilder en maakte 2 jaar geleden een kleine zijsprong, wat uiteindelijk resulteerde in het maken van hangers en broches. Samen met haar dochter Laura Busman heeft ze deze sieraden in productie gebracht. De basis van de sieraden is gemaakt van verschillende materialen zoals schelpen en linnen die bewerkt worden met een verharder. Na droging worden ze beschilderd en bewerkt met halfedelstenen, mineralen en glasparels.

Aankopen zijn mogelijk via de receptie van Topaz Overduin.

loes-duifhuizen

Comments

comments

DELEN