Solar-systemen.nl, specialist in zonnepanelen en andere duurzame materialen, is de nieuwe hoofdsponsor van basketbalvereniging Grasshoppers. Op zaterdag, 12 september zal de presentatie omlijst worden met een promodag voor Dames 1 en Heren 1.

De jeugd-, sponsor- en technische commissie hebben de handen in één geslagen om een dagvullend programma in elkaar te draaien. Van een basketbalclinic voor de jeugd, ondertekening van het contract tot aantrekkelijke oefenwedstrijden voor de beide selecties. Ook een prima gelegenheid om eens te proeven wat voor leuke sportvereniging Solar-systemen Grasshoppers eigenlijk is. Er kan namelijk nog jeugd geplaatst worden in de beginnersgroep op vrijdag 16.15 uur in sporthal Cleijn Duin. De jeugdopleiding van de Katwijkers is befaamd in Nederland en heeft al heel veel jeugdinternationals opgeleverd. Een goede reden om mee te gaan doen.

Onze voormalige voorzitter, Dirk Kuijt is met zijn nieuwe bedrijf en zwager Wim van den Burg in het avontuur van hoofdsponsor gestapt. Een jong bedrijf in Katwijk dat werkt in de regio en verder (onderdeel van landelijke franchiseketen), die hun naam “Solar-systemen.nl” verbinden aan die van Grasshoppers. Het doel is meer naamsbekendheid en meer klandizie. En als u dit leest; een investering in zonnepanelen geeft meer rendement dan een spaarrekening bij de bank, om maar wat te noemen.
Voorafgaand aan de oefenwedstrijd van Dames 1 tegen regerend landskampioen Lekdetect met Katwijker en MVP van de finalereeks, Karin Kuijt, wordt de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd en het contract (symbolisch) ondertekend.

Daaraan voorafgaand vindt ’s ochtends eerst nog een basketballclinic voor de jeugd plaats onder leiding van de spelers van Dames 1 en Heren 1. Daarna kunnen ze op de foto met hun grote voorbeelden. De jonge deelnemers krijgen daarna nog een hapje en drankje aangeboden en maken ’s middags nog spandoeken.
De beide selecties krijgen een sportlunch met een meet and greet met de sponsors. Na de wedstrijd van Dames 1 is de koek overigens nog niet op. Heren 1 oefent de laatste week voor de start van de competitie tegen Apollo Amsterdam (Eredivisie!). De nieuwste aanwinst van Heren 1, Rani Chaoui, speelt dan tegen zijn oude club.
De insteek van beide coaches van de teams, Rick Driessen en Jeroen Reitsema, is attractief basketbalspel. Voor het publiek een mooi moment om één of beide wedstrijden uit te kiezen om te zien of dit één week voor de start van de competitie al lukt.

Programma 12 september promodag Dames 1/Heren 1:
10.30-11.30 jeugdclinic t/m onder 14 i.s.m. HS1 & DS1
11.30 de spelers met kids naar kantine voor een moment van handtekeningen en gesprekje
12.30 Kids frites eten
13.30 lunch Dames 1/Heren 1 met sponsors
15.00 maken spandoeken met de jeugd
16.00 oefengame DS1 vs Lekdectec.nl (landskampioen dames eredivisie)
16.30 voorstellen nieuwe hoofdsponsor en tekenen contract
18.30 start warming up HS1 – Apollo HS1 (heren eredivisie)
19.00 tip off oefengame HS1 – Apollo HS1

De wedstrijden worden omlijst met speaker, jingles en muziek.