KatwijkDeelt.nl is dé nieuwe lokale deelwebsite voor iedereen in de gemeente Katwijk. Van inwoners en bedrijven tot sportclubs, scholen en maatschappelijke initiatieven, iedereen kan vanaf nu op deze deelwebsite heel eenvoudig spullen, gereedschappen, kleding, klusjes, zorgtaken, kennis en nog veel meer tijdelijk lenen of huren van buurtbewoners.

Lokaal delen

KatwijkDeelt.nl is een dochterinitiatief van Stichting HeelNederlandDeelt, een social enterprise, die zich tot doel heeft gesteld om de deeleconomie in heel Nederland verder te bevorderen. Hoe? Door deze voor iedereen en overal op een lokale en eenvoudige manier toegankelijk te maken. Laury Zwart van HeelNederlandDeelt: “We zien dat het onderling lenen, ruilen, helpen of huren met name op lokaal niveau plaatsvindt. Inwoners krijgen daarom via een eigen gemeentelijk deelplatform toegang tot de deeleconomie: van Goes-, Sneek-, Oisterwijk-, Zwolle-, Amsterdam-, Alkmaar, Middelburg- tot BurenDeelt.nl.
   
Help elkaar, verdien of bespaar
Iedereen kan op KatwijkDeelt.nl een gratis account aanmaken en direct starten met het uitlenen, verhuren, weggeven of ruilen van bijvoorbeeld de ladder, de barbecue, een boot, een partytent, een aanhangwagen, fiets of auto die op dat moment stil staat. Zo kan men een zakcentje bijverdienen of juist geld besparen, èn er worden minder nieuwe producten gekocht. Daarnaast kunnen inwoners elkaar via de lokale deelwebsite beter leren kennen en helpen met een tuinklus, het doen van boodschappen, schilderwerk of andere klussen en zorgtaken. Kortom, het onderling delen van allerlei zaken is goed voor de portemonnee, de buurt en de planeet.

Veilig en vertrouwd
Om het delen, lenen en ruilen ook veilig te laten verlopen faciliteert de website allerlei services, zoals gebruikersreviews, een huurovereenkomst en veilige online betaling. Daarnaast kan eventueel aanspraak gemaakt worden op het Garantiefonds Deeleconomie in geval van schades die niet door contract of verzekering gedekt zijn.  
 
Lokale helden gezocht
Om KatwijkDeelt.nl en alle andere lokale deelwebsites tot een succes te maken zoekt HeelNederlandDeelt community managers die lokaal als een ‘spin in het web’ het delen in hun stad, dorp of buurt gaan activeren. Volgens Laury Zwart: “valt of staat de deelwebsite namelijk met de aanwezigheid van een lokale held die in zijn of haar gemeente alle inwoners, maatschappelijke initiatieven, wijken, scholen, sportclubs en andere organisaties gaat informeren, verbinden en activeren om via hun gemeentedeelt website te gaan delen.” Aanmelden als Community manager kan door een e-mail te sturen naar info@heelnederlanddeelt.nl