Eindelijk krijgt Leiden haar eigen megabioscoop. Bioscopen Leiden (Trianon, Lido en Kijkhuis) krijgt ook een plek in een fonkelnieuw complex tegenover het Centraal Station. De Geus biedt ruimte aan een megabioscoop (acht zalen), congresruimte, woningen, horeca, retail en parking.

De nieuwe megabioscoop komt op de plek van het huidige YNS-pand, op de hoek van het Stationsplein. De eigenaren van dit gebouw, Ymere en NS-stations, verkopen het pand aan projectontwikkelaar Sustay. Sustay, Bioscopen Leiden en andere partners zullen de daadwerkelijke realisatie van De Geus daarna ter hand nemen.

 

Een Levendig Stationsgebied

Het nieuwe, multifunctionele complex gaat zorgen voor een levendig Stationsgebied. De Geus gaat namelijk ruimte bieden aan de nieuwe concept store van Jumbo, passende retail, woningen en horeca.

‘We zijn ontzettend trots op dit project. Samen met Sustay, OZ Architecten en een particuliere belegger hebben we deze prestatie neergezet’, aldus Govert de Kok, zakelijk directeur van Bioscopen Leiden. ‘Een samenwerking die buitengewoon vruchtbaar is gebleken.’ 

 

Voor elk wat wils en overal films

Met de komst van De Geus beschikt Leiden straks over een volwaardig filmhuis én drie bioscopen. De komst van de nieuwe megabioscoop betekent namelijk niet dat de twee bestaande bioscopen zullen verdwijnen. ‘Het uitgangspunt is dat we Trianon en Lido ook behouden’, benadrukt Govert de Kok. ‘Het bijna honderd jaar oude Trianon is natuurlijk ons kroonjuweel. En voor het Lido hebben we al leuke ideeën.’

Naar verwachting start de bouw van De Geus in het eerste kwartaal van 2019.

 

foto: Sustay

Comments

comments

DELEN