Na 24 november stopt jeugdsoos De Peuk in Valkenburg met het ophalen van oud papier in Valkenburg. Dit is volgens de Peuk het gevolg van nieuw beleid van de gemeente Katwijk.

De gemeente plaatst als reactie op het verdwijnen van de papierritten van De Peuk zeven nieuwe verzamelcontainers in het dorp.

De verzamelcontainers komen bijna allemaal bij bestaande milieuparken.

De containers worden voor 24 november geplaatst op de Jogtlaan/Torenvalk,Oosterleestraat, Castellumplein, ’t Boonrak, Frankenburg en het Duyfrakplein. Op het Recreatiepad komt ook een container, dat is het terrein van De Peuk.

Tot nu toe kreeg de Peuk een arbeidsvergoeding van de gemeente Katwijk voor het ophalen van het oude papier. Daarnaast verkocht de Peuk zelf het papier aan een handelaar. Vanaf nu vergoedt de gemeente het werk van de vrijwilligers niet meer en kan De Peuk het papier inleveren bij de gemeente voor een vergoeding die ervoor zorgt dat de inkomsten uit oud papier voor de Peuk met circa 70% naar beneden gaan.

En dat is volgens voorzitter Richard Volwater “niet meer de moeite waard”. Na 37 jaar stoppen de vrijwilligers van De Peuk met het ophalen van het oud papier.