Op 12 oktober is het zover! Dan worden 11 kinderen van groep 5 van de Rutgersschool officieel beëdigd als Politiekids. Burgemeester Frank Koen ontvangt de kinderen en hun ouders om 13.30 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis. Wijkteamchef Monique Blom van de politie doet de installatie. De kinderen worden daarmee de vijfde lichting Politiekids in de gemeente. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Kinderen zijn dol op buitenspelen, lekker rennen en ravotten en hun energie op een actieve manier kwijt raken. Zij weten dan ook heel goed waarom het vervelend is als er in de buurt van de school te hard wordt gereden en verkeerd wordt geparkeerd. En waarom het gevaarlijk is als fietsers over de stoep rijden. En waarom het prettig is als het schoon is op het trapveldje en op de stoep. Bij de Rutgersschool in Katwijk aan Zee kunnen ze hierover meepraten. Deze onderwerpen hebben de kinderen zelf aangedragen als problemen in de buurt van de school.

Politiekids betrekt kinderen bij de leefbaarheid van hun omgeving
Met een stoere pet op en herkenbaar vest aan voeren de kinderen elke maand een actie uit. Daarbij spreken zij vanuit hun eigen belang en hun eigen beleving volwassenen aan op de regels in de openbare ruimte. De kinderen bedenken samen waar de actie over zal gaan, en wat ze hierover aan volwassenen zouden willen vragen. Hier wordt een flyer van gemaakt. Ook gaan ze oefenen, hoe ze bij een actie in gesprek gaan met fietsers en automobilisten.

Beëdiging
Tijdens de beëdiging beloven de kinderen om goede politiekids te zijn waarna ze de pet en het hesje ontvangen. En dan zijn ze klaar voor hun eerste actie. Dat wordt een actie over het verkeer. Dat moet volgens de kinderen van de Rutgersschool echt een heel stuk beter dan het nu is. De school is hiermee ook al bezig in het kader van School op Seef.

Comments

comments

DELEN