De bouw van de nieuwe reddingboot voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is de afgelopen maanden zeer snel gegaan. De nieuwe reddingboot zal gestationeerd worden op KNRM station Katwijk en zal de huidige reddingboot ‘De Redder’ vervangen. De reddingboot ‘De Redder’ zal dan in de reservevloot komen voor vervanging van eventueel uitgevallen reddingboten.

De nieuwe boot wordt gemaakt op de bouwwerf van Habbeké Shipyard in Volendam. Zij zijn bekend met het maken van dit type ‘Valentijn’ reddingboten. De buitenkant van de reddingboot is zo goed als af en de monteurs zullen nu verder gaan met het inbouw van onder andere de apparatuur in de reddingboot.

Vorige week maandagavond heeft de bemanning informatie gekregen over het nieuwe intercomsysteem van de nieuwe boot. Het intercomsysteem zal draadloos worden, waardoor de bemanning dus vrij kan lopen maar wel kan meeluisteren en kan communiceren met de overige bemanningsleden.

De naam van de boot zal voor iedereen, inclusief alle bemanningsleden geheim blijven totdat de schenker de boot zal dopen op het station. De kantelproef waarbij de zelfrichtigende reddingboot wordt getest op het terug draaien onder water en de doop van de boot zullen naar verwachting plaats vinden in de maand augustus.

Comments

comments

DELEN