KATWIJK – “Niet de prijs maar kwaliteit en duurzaamheid waren doorslaggevend,” aldus wethouder Gerard Mostert over de Europese aanbesteding voor het vervoer van leerlingen naar het Speciaal Onderwijs. “Daarom was een klankbordgroep van ouders nauw betrokken bij het aanbestedingsproces en stelden wij vanuit de gemeente eisen aan duurzaamheid en social return.”

Vervoersbedrijf Willemsen de Koning heeft de aanbesteding gewonnen voor het vervoer van leerlingen uit Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.

Willemsen de Koning viel op door hun communicatie (één aanspreekpunt voor ouders, open klachtenportaal, app voor de ouders) en hun uitgebreide training en opleiding van de chauffeurs. De chauffeurs beoordelen zelf hun werkgever met een gemiddeld cijfer van 8,1.

Overleg met ouders
Bij het leerlingenvervoer worden kinderen naar Speciaal Onderwijs vervoerd. Dit is een kwetsbare groep kinderen, waarbij hoge eisen worden gesteld aan de chauffeur. Ook is de communicatie met de ouders heel belangrijk. Deze groep ouders zal jaarlijks een overleg hebben met de vervoerder over de manier waarop het leerlingenvervoer wordt uitgevoerd.

Groen gas
Willemsen de Koning rijdt uitsluitend op groen gas, wat minder belastend is voor het milieu dan fossiele brandstof.

Belangrijke voorwaarde: social return
Naast kwaliteit en duurzaamheid hebben de wethouders van de 6 gemeenten als voorwaarde gesteld dat de vervoerder meewerkt aan social return (5% van de contractwaarde). Dat betekent dat Willemsen de Koning werkgelegenheid biedt voor mensen die moeilijk werk kunnen vinden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld worden opgeleid tot chauffeur, administratieve taken uitvoeren of voertuigen schoonmaken.

Willemsen de Koning start met ingang van het nieuwe schooljaar met het leerlingenvervoer in de 6 gemeenten.

Comments

comments

DELEN