De donkere wolken pakten samen boven Katwijk, de eerder gespeelde wedstrijd tegen de hekkensluiter Alkemade was immers geen groot succes. Ondanks dit gegeven is er geen reden voor de dames van Catwyck om er geen zonnige dag van te maken, sterker nog gebrand op de winst gaan de dames vol overtuiging het veld op.

Om 12:45 klinkt het fluitsignaal en scoren de mini’s van de week Renee & Noa binnen een minuut. De mini’s settelen zich op de bank en de wedstrijd Catwyck – Alkemade kan officieel van start.

Catwyck begint sterk aan de wedstrijd, met strakke passes en mooie ballen worden verschillende strafcorners verkregen, maar helaas niet benut. Na tien minuten spelen weet Nadja de bal te bemachtigen in de cirkel en scoort het eerste doelpunt. Echter, na deze snelle score wordt er steeds meer druk gezet door Alkemade, langzaam wordt de druk opgevoerd en in de negentiende minuut weten zij dit zelfs om te buigen tot een doelpunt. Alkemade heeft de smaak te pakken en weet voor de rust nog een keer het doel van Catwyck te vinden. De dames van Catwyck gaan met een 1-2 achterstand de rust in.

Na de rust weet Catwyck ook het spel niet te verbeteren. Er worden net als in de eerste helft fouten gemaakt en kansen blijven onbeantwoord. Alkemade blijft scherp en weet zelfs de bal te onderscheppen en een derde goal te maken. Catwyck zet alles op alles om op niveau te spelen en alsnog de drie punten binnen te halen.

In de 14de minuut van de tweede helft is het wederom Nadja die haar tweede doelpunt scoort. Catwyck voelt aan dat er mogelijkheden zijn om alsnog de winst te behalen. Nadja weet dan ook na enkele minuten de bal voor een derde keer over de doellijn van Alkemade te werken. Met nog  vijftien minuten op de klok, een 3-3 stand en enkele kaarten die het spel beïnvloeden weet Catwyck zeer sterk terug te komen en alsnog de winst naar zich toe te trekken. Ook deze goal krijgt Nadja op haar naam.

Met een 4-3 eindstand zijn de dames van Catwijck erg blij dat ze deze punten binnen hebben en kunnen niet wachten op de wedstrijd van volgende week tegen de Kikkers!

Comments

comments

DELEN