Het Nederlands Kampioenschap 100 meter veteranen- en militair geweer schieten werd zaterdag 3 september verschoten in Katwijk. SSVK, Schietsportvereniging Katwijk was evenals in 2014 weer organisator en gastheer van de jaarlijkse wedstrijd.

De deelnemers en titelverdedigers bereidden zich hier het hele jaar op voor. Ze hebben elk een speciaal aangemeten schietjas, riem en bril om een topscore neer te kunnen zetten. De officiële KNSA, Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, wapencontroleur controleerde elk wapen voordat de mannen en vrouwen hun vaardigheden op de baan konden laten zien. Zo’n 140 wedstrijdschutters streden fanatiek om een eerste plaats.

‘Ik voelde de spanning stijgen’
Ondanks een persoonlijke dramatische score sprak de wedstrijdorganisator van SSVK over een geslaagde dag. Einde van de middag werden de winnaars bekend gemaakt. Henry van Schietvereniging Gennep werd voor de zevende keer op rij Nederlands Kampioen in zijn discipline militair geweer vrij liggend 100 meter. ‘De eerst vijf schoten gingen niet helemaal lekker. Ik voelde de spanning stijgen, maar ik herpakte mezelf en het ging meteen een stuk beter’, aldus Henry. Hij verbrak het landelijk record – tevens zijn persoonlijk record – die sinds het vorige NK te Helmond stond op 290 punten naar 291 punten. Maar liefst één punt meer. Voor deze discipline zijn 300 punten het maximum.

Wedstrijddag vol aangename ontmoetingen
De prijsuitreiker Graas Hulshof prees de schutters om hun behaalde prestaties en trakteerde de winnaars op een medaille en twee typisch Katwijkse lekkernijen; een verse zeekaak en een Katwijks Snapje. ‘De sfeer was weer geweldig. Tot volgend jaar’, zei Graas enthousiast, waarmee de wedstrijddag vol aangename ontmoetingen, gezelligheid en topscores werd afgesloten.

Comments

comments

DELEN