K&O is een begrip in Katwijk. De Volksuniversiteit Kunst & Ontspanning, zoals de stichting voluit heet, biedt Katwijkers een breed scala aan manieren om je vrije tijd in te vullen.

K&O bestaat dit jaar 40 jaar. De stichting had, zoals in de oude statuten nog te lezen staat, een vrij verheven doel waarin het draaide om ‘de geestelijke ontwikkeling en de vorming van de inwoners’. “Nou, dat klinkt allemaal wat beladen, tegenwoordig willen we gewoon de inwoners van Katwijk en naaste omgeving een plezierige of nuttige vrijetijdsbesteding wieden”, vertelt Leen de Best, voorzitter van K&O.

Toegankelijk programma
Dit doet K&O onder andere door het organiseren van cursussen en culturele evenementen. Lydia Klugkist, coördinator muziek: “Je hebt verschillende cursussen die worden gegeven op de Sluisweg waar je voor kunt inschrijven. Van talen tot creatief of sportief, van alles wat. Het culturele aanbod bestaat uit concerten, zowel klassiek als folk, en poppentheater voor de jeugd, gezamenlijk museumbezoek en we hebben een Uit De Kunst-bus, die naar grotere theaterproducties in het land rijdt. Het is een heel breed aanbod van eenmalige activiteiten.”
Het programma slaat jaar na jaar ontzettend aan in Katwijk. Dat komt met name door slim en gericht programmeren. “We hebben de regel dat het toegankelijk moet zijn”, vertelt Lydia. “Neem klassieke muziek. Het moet gewoon goed in het oor liggen, de echte kenners gaan wel naar het Concertgebouw.”

Kalligraferen, erfrecht, klein vaarbewijs, filosofie…
K&O is van origine gebouwd op het cursusaanbod. “We bieden dit jaar in totaal 104 cursussen aan; educatieve, informatieve, creatieve en sportieve cursussen. Nieuw dit jaar is ene cursus Familieopstellingen, over hoe je plaats binnen je gezin bepalend is voor je functioneren. Ook hebben we dit jaar weer eens kalligraferen, erfrecht, klein vaarbewijs filosofie… Dus als je je tijd zinvol wilt besteden, hartelijk welkom!”
Kijk voor meer info en het volledige aanbod op www.kenokatwijk.nl

Bekijk hieronder het volledige interview met Leen en Lydia:

Comments

comments

DELEN