NTFU-trainingsprogramma voor het eerst ook in Katwijk te volgen

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n lichte racer wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.
Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je dure aanschaf werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

In het eerste weekend van april begint wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets. De Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk doet voor het eerst mee met dit programma. De lessen beginnen op zaterdag 2 april op sportpark De Goerie aan de Groen van Prinstererweg in de kustplaats, aanvang 9.30 uur.

Jaarlijks beginnen circa 70.000 Nederlanders met mountainbiken of wielrennen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen, klimmen, dalen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 8.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Start2Bike is ook geschikt voor mountainbikers of wielrenners die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, in een groep fietsen en het nemen van obstakels.

De inschrijving voor Start2Bike is geopend sinds 1 februari. Op www.start2bike.nl vind je meer informatie en kun je je ook aanmelden.