KATWIJK – Het oefenduel Rijnsburgse Boys – Ajax gaat komende dinsdagavond niet door. De spelersgroep van Ajax acht zichzelf niet in staat te spelen vanwege de situatie rondom Abdelhak Nouri. Om die reden heeft Ajax de amateurclub uit Rijnsburg zondag laten weten af te zien van het treffen op sportpark Middelmors.

Nouri werd zaterdag op de afsluitende dag van het trainingskamp in Oostenrijk tijdens het oefenduel met Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Na een geslaagde reanimatie werd hij met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Op de website van de Uien zegt voorzitter Ad Hendriksen: “Rijnsburgse Boys heeft er uiteraard alle begrip voor dat Ajax onder deze omstandigheden niet kan voetballen tegen ons. We hopen dat de wedstrijd op een nader te bepalen datum alsnog kan worden gespeeld, hopelijk dan met een weer herstelde Nouri in ons midden. We wensen hem, zijn familie en vrienden en iedereen van Ajax heel veel sterkte de komende tijd en hopen op een voorspoedig herstel van Nouri.”

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor de wedstrijd krijgen hun geld terug van Rijnsburgse Boys. De club kijkt op dit moment hoe dit zo snel mogelijk kan worden gerealiseerd. Houd hiervoor de website van Rijnsburgse Boys in de gaten.

Update over situatie Nouri
Zondagavond rond 19.00 uur was Nouri’s situatie zeer stabiel. Na een relatief goede nacht en dag heeft hij minder medicatie nodig. De middenvelder wordt nog wel in slaap gehouden op de Intensive Care. Tot maandagavond worden er geen updates vanuit Oostenrijk verwacht.

Comments

comments

DELEN