KATWIJK – Op 27 september is het oorlogsmonument aan de Prins Hendrikkade in Katwijk, tussen de gebouwen Parlevliet en Parledam van ouderenzorgorganisatie DSV|verzorgd leven, onthuld. Dat gebeurde door nabestaanden en burgemeester Visser van Katwijk.

Tijdens de onthulling werd stil gestaan bij de noodlottige gebeurtenissen die hier in de Tweede Wereldoorlog hebben plaats gevonden. Ook zijn er kransen en bloemen gelegd bij het monument. De onthulling is een initiatief van de Stichting Visserijdagen Katwijk, in samenwerking met DSV|verzorgd leven.

Bijzonder monument
Het oorlogsmonument bestaat uit een stuk muur, met daarin nog de granaatscherf van de beschietingen die hier plaatsvonden en waarbij diverse inwoners van Katwijk, waaronder een aantal jonge kinderen, gedood en gewond werden. Op de muur is een plaquette bevestigd, waarop de namen van de slachtoffers worden genoemd die hier als gevolg van beschietingen tijdens deze oorlogsgebeurtenis zijn omgekomen. Met het monument worden niet alleen de overledenen geëerd maar ook zij die op een andere manier slachtoffer werden van deze tragische gebeurtenis; de gewonden, hun families en de nabestaanden, maar ook de Katwijkse gemeenschap als geheel.

Comments

comments

DELEN