Wekelijks organiseert Welzijnskwartier op de velden van VV Katwijk ‘Wandelvoetbal’. Rinus is zo enthousiast geworden dat hij zijn beleving  vanaf de start wilde delen met vele andere ouderen die het zeker leuk vinden om te blijven voetballen, weliswaar in een iets andere vorm, maar wel actief en sportief op het voetbalveld.

Toen ik vorig jaar met pensioen ging, las ik bij toeval een stukje in de krant dat het “WELZIJNSKWARTIER” in het kader van ‘doe meer met de sportvelden’ op de rustige tijden in de week, kwam het wandelvoetbal op mijn pad. Raymond Lempers als sportparkmanager, gaf de eerste aanzet om wekelijks te voetballen op woensdagmorgen.

Vooral voetbal sprak me aan, en ben gaan kijken op de Krom. Weliswaar met een vooroordeel: van ‘zal wel niks zijn, allemaal oudere mannen die achter een bal lopen te rennen’. Ik was zeer verrast dat dit zo ontzettend leuk is en heb me gelijk aangemeld.

Eindelijk in oktober kon het startsein gegeven worden, stond er een trainer op het veld en groeide het enthousiasme en het aantal deelnemers met de week. Welzijnskwartier zorgde voor meer PR en wij hebben onze eigen vrienden en kennissen enthousiast gemaakt om mee te doen. Inmiddels is het aantal deelnemers gegroeid naar 14 man en een vrouw die in weer en wind met veel plezier elke woensdag van 10 tot 11 uur gezellig  trainen op het hoofdveld op de Krom. Na het voetballen met elkaar de derde helft in de kantine en een kopje koffie of thee, lolletje en een dolletje de training afsluiten om zo weer uit te  kijken naar de volgende woensdag.

Toernooien
Onze bekendheid in de regio werd groter, wat er toe leidde, dat we ons hebben opgegeven voor toernooien. Op ons eerste toernooi bij voetbalvereniging “SEV” in Leidschendam werden we volledig door elke tegenpartij van de mat gespeeld en verloren elke partij. De regels werden duidelijker; Bij wandelvoetbal mag je o.a. niet hardlopen, alleen snelwandelen is toegestaan. De bal moet laag bij de grond blijven , geen fysiek contact en je kunt nooit buitenspel staan. Een team bestaat uit 6 spelers. Er wordt gespeeld op een half veld met een minidoel. Niet alleen is het super gezellig, het is ook nog een goede  een zeer fijne aanvulling op onze conditie en gezondheid .

 Eigen tenue
Onze begeleider Raymond Lempers van Welzijnskwartier heeft een sponsor gevonden. Rabobank was bereid om ons een eigen tenue te sponsoren en mede daardoor ook meer bekendheid te laten krijgen. Het was mooi om in ons eigen tenue mee te kunnen doen met het landelijk toernooi op 13 september 2017  bij voetbalvereniging “SJC”. Een indrukwekkend landelijk toernooi met 16 deelnemende ploegen uit geheel Nederland, waaronder ook de ”Oldstars“ ploeg van de KNVB met oude internationals zoals Sjaak Zwart, Ernie Brands en Simon Tahamata. Een ontzettend leuke ervaring  in een goed georganiseerd toernooi zijn we, en dat zeggen we met veel trots, derde mogen worden. Een resultaat waar we trots op zijn. Een team neergezet om zeker verder mee te gaan.

Rinus Schoonenberg (Op de foto de meest rechtse boven met zwarte bril.)

Info: e-mail rinusschoonenberg@ziggo.nl , of raymondlempers@welzijnskwartier.nl

telefonisch kan ook 06 57223160

 

Comments

comments

DELEN