Op vrijdagavond 11 en zaterdag 12 december is het weer tijd voor de jaarlijkse financiële actie van de Katwijkse Zeeverkenners: de oliebollenactie.

De oliebollenactie is al sinds de jaren ’60 bekend in Katwijk en omstreken. De zeeverkenners gaan langs de deuren om overheerlijke oliebollen te verkopen voor de financiële ondersteuning van hun hobby.

Ruim 250 zeeverkenners trotseren de kou om in twee dagen tijd ruim 25.000 oliebollen te verkopen.
De gebakken bollen worden op vrijdagavond in Rijnsburg en Valkenburg verkocht. Op zaterdag wordt heel Katwijk onder handen genomen en komt ook de rest van Rijnsburg en Valkenburg aan de beurt. De zeeverkenners gemist aan de deur of bang om ze te missen? Ga dan zeker langs bij een van de 15 kraampjes, verspreid door heel Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg. Of breng een bezoekje aan ’t Troephuis, het clubgebouw in Schutterswei.

Vorig jaar werd het recept van de oliebollen vernieuwd en verbeterd met Dik Haasnoot van bakkerij Haasnoot. De reacties op Twitter en Facebook waren zo lovend dat ze besloten hebben dit recept te behouden.

‘Maar ook dit jaar hebben we niet stil gezeten, naast drie nieuwe locaties waar de kraampjes staan, gaan we oliebollen bezorgen! Bij vijftien bedrijven binnen de gemeentegrens zullen op vrijdag oliebollen worden bezorgd op bestelling.’

Een zakje met vijf oliebollen kost 2,80 euro. Het is goedkoper als u twee zakjes (5 euro) of drie zakjes (7 euro) koopt.