Wethouder Krijn van der Spijk en ondernemer Jan Remmelzwaal hebben 30 december de uitvoeringsovereenkomst Ondernemershuis Katwijk ondertekend. Hiermee is de start van het ondernemershuis per 1 januari 2017 op bedrijventerrein Klei Oost officieel een feit. In de uitvoeringsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de activiteiten die het Ondernemershuis gaat uitvoeren in 2017.

In de uitvoeringsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd op 4 gebieden; starters en ondersteuning, bieden van een ontmoetingsplek, samenwerking met kennis en onderwijsinstellingen en het stimuleren en ondersteunen van innovatieve ondernemingen.

Ondernemershuis Katwijk
Het Ondernemershuis wordt een ontmoetingsplek voor (startende) ondernemers, netwerkorganisaties en de gemeente. In het ondernemershuis is aandacht voor de begeleiding en ondersteuning van (innovatieve) startende ondernemers. Hier kunnen (startende) ondernemers gebruik maken van een werkplek, werkruimte of spreekkamer en er worden netwerkevenementen, trainingen en workshops verzorgd.

Verbinden en re-integreren
Het ondernemershuis Katwijk speelt ook een rol in de samenwerking met bestaande kennis- en onderwijsinstellingen en stelt een programma samen dat zorgt voor verbinding tussen het bedrijfsleven in Katwijk en de lokale en regionale onderwijs- en kennisinstellingen. Het ondernemershuis gaat aan de slag met re-integratietrajecten om mensen vanuit een uitkering terug te brengen naar betaald werk. Dit gebeurt in samenwerking met Service Punt Werk. In 2017 start in het ondernemershuis een pilot met het beschikbaar stellen van 12 werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Comments

comments

DELEN