Op woensdag 21 maart aanstaande mogen Nederlanders met stemrecht stemmen voor de gemeenteraad. Ook mensen met een verstandelijke beperking mogen stemmen. De wet hanteert geen IQ-grens als het om stemrecht gaat. Stemmen is een lastige en serieuze zaak. Velen van hen kunnen hierbij hulp of uitleg gebruiken. ’s Heeren Loo ondersteunt daarbij op allerlei manieren.

Mensen met een beperking die hun stem willen gebruiken, moeten hiervoor ook de gelegenheid krijgen. Veel informatie van partijen is voor mensen met een verstandelijke beperking te ingewikkeld. Ook is het stemproces niet altijd duidelijk. Om het stemmen gemakkelijker te maken, organiseert de projectgroep Kom in de stemming van ’s Heeren Loo diverse activiteiten.

De academie voor Zelfstandigheid geeft mensen met een verstandelijke beperking de gelegenheid hun zelfstandigheid op woon- en/of werkgebied te laten groeien. In maart organiseert zij een aantal trainingsavonden waarbij deelnemers uitleg krijgen de gemeenteraad. Ook kunnen ze het stemmen zelf oefenen, in het stemhokje mag straks geen begeleiding aanwezig zijn. Oefenen is dan best fijn, zekers als dat kan in een stemhokje met een voorbeeld stemformulier en potlood.

Politiekcafé in Katwijk
Op 6 maart organiseert ’s Heeren Loo in de gemeente Katwijk een politiecafé voor alle mensen met een verstandelijke beperking die in de gemeente Katwijk wonen. Alle politieke partijen van Katwijk werken hier aan mee. De partijen vertellen wat in hun programma staat en deelnemers kunnen vragen stellen over de dingen die zij belangrijk vinden. Het is belangrijk dat de mensen van de partijen alles duidelijk vertellen. Daarom is er deze avond ook de verkiezing van de duidelijkste politicus! Deelnemers kunnen ook nog even oefenen met het uitbrengen van hun stem.

Kom op dinsdag 6 maart 2018 naar Tripoldia, Hoorneslaan 155 in Katwijk aan Zee.
De avond begint om 19.00 uur en om 21.30 uur is het afgelopen. De deur is om 18.30 uur open.

Geef je voor 22 februari op via kom.in-de-stemming@sheerenloo.nl
Vol=vol.Op www.sheerenloo.nl/gemeenteraadsverkiezingen vindt u alle activiteiten die ’s Heeren Loo organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.


Bron foto: https://www.sheerenloo.nl/gemeenteraadsverkiezingen

Comments

comments

DELEN