Op 23 december hebben wethouder Krijn van der Spijk en de heren Jonker van J. Jonker en Zn. de ontwikkelovereenkomst getekend voor een bedrijfskavel in het bedrijventerrein Klei Oost Zuid.

Het bedrijventerrein ligt in het voormalige tuinbouwgebied Kloosterschuur in Rijnsburg. J. Jonker en Zn. gaat hier onder meer een uitbreiding van het bestaande aannemers- en hoveniersbedrijf realiseren.

Belangstelling kavels
Wethouder Krijn van der Spijk: “We merken dat de markt aantrekt, want er is van meerdere kanten belangstelling voor de kavels. Ik ben erg blij dat J. Jonker en Zn. een flinke kavel van ruim 1,5 hectare van ons koopt. Dit is een aanzet tot verdere ontwikkeling van dit bedrijventerrein. Door de aankoop wordt de Trappenberglaan verlegd en kan Jonker aansluitend aan zijn bestaande kavel uitbreiden. De verwachting is dat de gemeente het perceel komende zomer bouwrijp kan opleveren.”

8 hectare beschikbaar
Op het bedrijventerrein is in totaal 8 hectare beschikbaar voor nieuwe bedrijfskavels. Bedrijventerrein Klei Oost Zuid is vooral geschikt voor (industrieel) ambachtelijke bedrijven, kennisintensieve bedrijven en hoogwaardige opslag (in combinatie met kennisintensieve bedrijven). Ook voor bedrijven uit Katwijk en Leiden met een uitbreidingsbehoefte is het bedrijventerrein interessant.

Goede bereikbaarheid
Klei Oost Zuid ligt op enkele minuten afstand rijden van de A44, 8 kilometer van het Bio Science Park (Leiden) en 33 kilometer van Schiphol. De Rijnland Route maakt het terrein nog beter bereikbaar. Naar verwachting is deze in 2022 klaar. Er zijn nog verschillende kavels te koop. Geïnteresseerde bedrijven worden begeleid in het koop- en vergunningsproces. Vanuit het Ondernemersfonds bestaat de mogelijkheid voor parkmanagement. De kavels bieden veel inrichtingsvrijheid. Binnen het bestemmingsplan is maatwerk mogelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie over het bedrijventerrein en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris Erik Don via e.don@katwijk.nl of telefonisch (071) 406 54 25. Een professioneel team denkt met u mee over uw plan.

Afbeelding: Google Maps