RIJNSBURG – De gemeente Katwijk gaat onderzoek doen naar een totaal verbod voor vrachtverkeer op de Brouwerstraat in Rijnsburg.

De gemeente zegt: “er wordt met te hoge snelheid door de 30km-straat gereden en te veel vrachtwagens gebruiken de Brouwerstraat als doorgaande route.”

Om dat tegen te gaan heeft de gemeente een rotonde op de kruising Noordwijkerweg/Voorhouterweg aangelegd. Maar alsnog komt er een onderzoek naar een totaalverbod voor vrachtverkeer.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: “Minder vrachtverkeer kan de gevoelde verkeersonveiligheid verminderen en de leefbaarheid in en rond de Brouwerstraat verbeteren. Nu de rotonde klaar is kan de volgende stap gezet worden in het verbeteren van de verkeerssituatie”.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: “Enkele lokale ondernemers nemen al jaren hun eigen verantwoordelijkheid en rijden met hun vrachtwagens niet door een woonwijk. Met dit onderzoek verwachten we tot de juiste maatregelen te komen waardoor ook de overige ondernemers het juiste zetje krijgen en niet meer door de Brouwerstraat zullen rijden”.

De gemeente zal belanghebbenden als de wijkraad Rijnsburg en Veilig Verkeer Nederland betrekken bij het onderzoek. De uitkomst wordt over enkele maanden verwacht.

Comments

comments

DELEN