Afgelopen zaterdag stond voor Madjoe 1 alweer de laatste wedstrijd in de zaal op het programma. Ons vlaggenschip moest afreizen naar Delft, om het op te nemen tegen Paal Centraal. Na de zenuwslopende

overwinning op Reeuwijk van afgelopen week, was er deze laatste zaalwedstrijd nog een zeer kleine kans dat de 2e plek gepakt zou worden. De winnaar van vandaag, zou in ieder geval de 3e plek in de poule pakken en bij een verlies van Reeuwijk, zou deze zelfs doorstoten naar plek 2.

Om 18.10 uur klonk het eerste fluitsignaal in Delft. Nienke Hermans stond wegens een rugblessure aan de kant, waardoor A-junior Tessa Paauw op de reservebank plaats mocht nemen. Madjoe startte de wedstrijd erg zelfverzekerd en kwam snel op voorsprong via goals van Rosanne van den Oever en Jasper de Koning. Verdedigend wist onze hoofdmacht, dat het op moest letten om niet teveel vrije ballen en strafworpen tegen te krijgen. Dit lukt in het begin van de wedstrijd goed, waardoor Paal Centraal moeilijk tot scoren kon komen. Mede door goed combinerend werk en doelpunten van Roelof Hogewoning en Maurits Vink, wist Madjoe uit te lopen naar een 3-5 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Maar in de loop van de 1e helft, werd de passing slechter bij Madjoe, waardoor het ook de korf minder wist te vinden. Wel werd met een 6-7 voorsprong de rust bereikt en konden de spelers zich weer opladen om te knallen in de 2e helft.

De 2e helft begon ons vlaggenschip weer erg scherp en met goals van Jeanine Sloos en wederom Maurits Vink werd een gat van 3 punten geslagen. Zoals al eerder gezegd, geen vuiltje aan de lucht voor Madjoe en het leek af te stevenen op een mooie afsluiting van het zaalseizoen. Totdat de scheidsrechter, het is voor zowel voor de spelers als coach Jordy nog steeds een raadsel waarom, uit het niks spelers van Madjoe op begon te zoeken en begon te strooien met vrije ballen en strafworpen voor Paal Centraal. In het laatste kwartier van de wedstrijd werden maar liefst 5 strafworpen en tig vrije ballen toegekend aan Paal Centraal, waardoor ze langzamerhand meer langszij kwamen. Het voelde voor de spelers van onze hoofdmacht als een oneerlijke strijd, die onmogelijk gewonnen kon worden. Maurits Vink werd zelfs zo veel gezocht door de scheidsrechter, de reden is tot op heden nog steeds niet bekend, dat Jordy genoodzaakt was hem te wisselen, waardoor Matthijs van Putten nog wat minuten mocht maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 17-14 verloren en de woorden die coach Jordy Lepelaar na de wedstrijd sprak tegen zijn ploeg zeiden genoeg: “ik heb in mijn loopbaan als speler en trainer, nog nooit écht verloren door de scheidsrechter, maar vandaag was dit toch echt het geval. Het was voor ons vandaag, met deze leidsman, onmogelijk om de wedstrijd te winnen.” Lichtpuntje van de 2e helft, was de invalbeurt van Tessa Paauw. Zij mocht het laatste deel van de wedstrijd nog even haar kunsten vertonen en deed dit zeer verdienstelijk!

Terugkijkend op het zaalseizoen, mag geconcludeerd worden, dat onze hoofdmacht nog te wisselvallig presteert om daadwerkelijk mee te kunnen doen om de bovenste plekken. Van de 6 thuiswedstrijd, werden er maar liefst 5 gewonnen. Met name in uitwedstrijden laat Madjoe het vaak afweten. Wel geeft dit aan, hoeveel baat ons vlaggenschip heeft bij het publiek in de thuiswedstrijden. Op het veld hoopt Madjoe 1 weer volop op jullie te kunnen rekenen, om te beginnen tijdens de eerste veldwedstrijd op 2 april tegen Velocitas. Om 15.30 uur zal in Leiderdorp het eerste fluitsignaal klinken. Graag tot dan en namens Madjoe 1 bedankt voor de steun het afgelopen zaalseizoen!

Paal Centraal – Madjoe: 17-14 (6-7) doelpunten: Maurits Vink (4), Roelof Hogewoning (4), Jasper de Koning (2), Rosanne van den Oever (1), Matthijs van Putten (1), Leanne de Mooy (1), Jeanine Sloos (1)