In het kader van Kunst in Katwijk heeft burgemeester Jos Wienen op vrijdag 18 september ter hoogte van het DunAtelier een kunstpaneel onthuld.

Deze onthulling verrichtte hij samen de heer Stefan Schwenke, voorzitter van euroArt. Het paneel maakt onderdeel uit van een serie van 5, die verspreid langs de kust te zien zijn. De panelen zijn blijvend en verwijzen in tekst en beeld naar de kunstschilders en hun werk waarop het Katwijk van vroeger te zien is.

Van juli t/m november vindt Kunst in Katwijk plaats, een cultureel programma dat het verhaal van Katwijk als kunstenaarsdorp onder de aandacht brengt. Om bezoekers en inwoners bij dit bijzondere erfgoed te betrekken, worden verschillende activiteiten georganiseerd.

De organisatie euroArt, opgericht in 1994, vertegenwoordigt meer dan 50 kunstenaarskolonies in 16 Europese landen. Doel van euroArt is het beschermen van cultureel erfgoed dat teruggaat tot de eerste helft van de 19e eeuw. Dit jaar is de gemeente gastheer van de jaarlijkse ledenvergadering van euroArt, die wordt gehouden op 19 september.