Soldaat van Oranje beleefde vrijdagavond haar vijfde verjaardag. Een bijzonder moment voor de musical die in 2010 is begonnen in de Theaterhangar op voormalig vliegveld Valkenburg.

In de middag voor de 1673ste voorstelling werd door de burgemeesters van Katwijk, Noordwijk en Wassenaar het V monument onthuld.

Een transparante V die staat voor Victorie, Vrede, Vijand, Vriendschap, Verraad, Verliefd, Vrijheid, Verzet, Vlucht, Veiligheid, Vliegveld Valkenburg en voor meer. De musical vraagt bezoekers om items uit de Tweede Wereldoorlog mee te nemen om op 5 mei het monument te kunnen vereeuwigen.

Producent van Soldaat van Oranje, Fred Boot, kreeg uit handen van burgemeester Jos Wienen de Erepenning van de gemeente Katwijk. De gemeente reikt deze alleen uit aan personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Katwijk. Met onafgebroken volle zalen, volle hotels, nationale en internationale aandacht voor het vliegveld en de gemeente is aan deze vereiste voldaan.

Bij de voorstelling waren bekende gasten uit binnen en buitenland. Generaal buiten dienst Dick Berlijn, Tim Akkerman, Willeke Alberti, Andre van Duijn, Z.H. Prins van Oranje-Nassau Pieter-Christiaan van Vollenhoven en vele anderen. En natuurlijk de eregasten van de avond, de weduwe van Erik Hazelhoff, Karin Hazelhoff Roelfzema en dochter Karna.

De voorstelling loopt nog tot in ieder geval april 2016.

Maandagavond in RTV Magazine een item over de onthulling, de erepenning en de voorstelling.