Welzijnskwartier organiseert deze zomer voor de 11e keer ‘Het Zomers Palet’, speciaal bedoeld voor ouderen die in de zomer vaak alleen zijn. Aanstaande dinsdag wordt het festival geopend met alle vrijwilligers die actief zijn tijdens Het Zomers Palet, en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het welslagen van het programma. Dit jaar draaien ook een aantal vrijwilligers die in het AZC wonen mee met de uitvoering van het Palet.

In de kernen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunt u gedurende 6 weken deelnemen aan verschillende activiteiten.
Er staan culturele, actieve en sportieve activiteiten op het programma. U kunt op dinsdag en woensdag in de ochtenduren meedoen aan deze activiteiten. Op dinsdag 9 augustus is het Noordzee Zomerfestival. Deze dag staat in het teken van klederdrachten en oude ambachten. Het Zomers Palet organiseert die dag geen activiteiten. Voor alle activiteiten is vooraf inschrijven noodzakelijk. Wilt u meer informatie en/of inschrijven dan kunt u bellen naar
Welzijnskwartier telefoonnummer 071-403 33 23 of langskomen bij Huize Callao. U kunt ook mailen frontoffice@welzijnskwartier.nl.

Het programma
THEATER DIABOLIQUES
12 juli, 10.00-12.00 uur, 10 euro, De Wilbert
Prachtige Nederlandse liedjes, gouwe ouwe cabaretnummers, jongleerkunsten, Franse chansons, heerlijke meezingers en een adembenemende act met diabolo’s.

HIGH KOFFIE
13 juli, 10.00-12.00 uur, 7,50 euro, Zwanenburg
High Koffie, want het is gezellig in de ochtenduren. De high koffie wordt verzorgd door Welzijnskwartier en Ingrid
Pieterse. Het wordt een gezellig bijkletsen en kennismaken, koffie drinken en heerlijke hapjes. Aad van Duijn zorgt voor de muziek, natuurlijk met veel bekende liedjes en begeleid door een synthesizer.

DE VLIETZANGERS
19 juli, 10.00-12.00 uur, 7,50 euro, Burgt in Rijnsburg
Wat is er leuker dan met de Rijnsburgse Vlietzangers te zingen in de Rijnsburgse Burgt. De Vlietzangers hebben een
uitgebreid repertoire en laten u genieten van een heerlijke ochtendzang.

WANDELEN EN NAGENIETEN IN DE STRANDBIEB
20 juli, 10.00-12.00 uur, 7,50 euro, Strandhuys (Boulevardzijde 47)
Samen met Jacco van de Bent loopt u langs de beelden op de boulevard. De start is bij ‘t Strandhuys. Daarna neemt hij u al wandelend mee langs alle beelden. We eindigen bij de strandbieb waar onder het genot van koffie
en een heerlijk advocaatje kunt luisteren naar Jaap van de Marel over de echte Kattukse gewoontes.

BINGO
26 juli, 10.00-12.00 uur, 2,50 euro per bordje, Vlietstede
Op visite bij de nieuwe Vlietstede om samen gezellig Bingo te spelen.

RIJDEN MET STABIELE SCOOTMOBIELEN
27 juli, 10.00-13.00 uur, 10 euro inclusief lunch, Goerie
Wilt u ook stabiel rijden in uw scootmobiel? Op de skeelerbaan in de Goerie kunt u met hartenlust oefenen met allerlei leuke opdrachten samen met VVN en Welzorg. Daarna gaan we de duinen in en sluiten af met een lunch.

MUZIEKQUIZ MET AAD
2 augustus, 10.00-12.00 uur, 5 euro, Coligny
Aad test op eigen wijze uw muziekkennis van allerlei muziek. U luistert goed en aandachtig en kiest het juiste antwoord.

MET EEN BLOM LANGS BLOMMERS
3 augustus, 10.00-12.00 uur, 7,50 euro inclusief bloemen, Katwijks Museum
U gaat samen met de docent creatief aan de gang met bloemen. Daarna loopt u het Katwijks museum door om de kunstenaar Blommers aan de muur te bewonderen.

NOORDZEE ZOMERFESTIVAL
9 augustus, festivaltent op Strandplein
Om 11.00 uur presenteren verschillende klederdrachtgroepen de folkloristische dracht van hun eigen woonplaats/
streek. Gelijktijdig kunt u langs de oude ambachten lopen, die staan opgesteld op en langs de toegangsweg en op het plein van de toeristenmarkt. Om 15.00 uur laten de Mannen van Kat-Rijn zich horen. U bent vrij om te komen en te genieten van het programma van het Noordzee Zomerfestival.

CABARET “KRINGLOOP VAN HET LEVEN”
10 augustus, 10.00-12.00 uur, 7,50 euro, Trefpunt in Valkenburg
Op humoristische wijze neemt IVI theater u mee op ontdekkingsreis. Bent u bekend met de kringloop? Koopt of kijkt u er met veel plezier? Beleef met hen hoe je kunt kringlopen op diverse manieren. Leef mee met de ergernissen tussen hartsvriendinnen, ontmoet medewerkers tegen wil en dank. IVI theater bestaat uit Annet Imthorn, Gerie van Vliet en Janske Oudshoorn.

ROK & ROLLATOR DANSSHOW
16 augustus, 10.00-12.00 uur, 5 euro, Dorpshuis in Valkenburg
Onze eigen dansgroep laat u een heuse moderne dans zien. In een periode van 20 weken is er wekelijks gewerkt aan eeneigentijdse kleurrijke voorstelling, waarbij alle dans dames binnen de eigen mogelijkheden dansen in eigen gemaakte kleding.

GEZELLIG ETEN EN FOTO’S KIJKEN
17 augustus, 10.00-12.00 uur, 7,50 euro inclusief eten, Zwanenburg
Het is alweer de laatste activiteit van het Zomers Palet. Iedereen heeft kunnen genieten van een spetterend programma. De beelden die we gaan zien vandaag spreken voor zich. En al luisterend naar muziek krijgt u een heerlijke maaltijd.