KATWIJK – Maandag hebben wethouder Krijn van der Spijk en Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw B.V. de ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de laatste woningbouwfase in het project Haven, fase 2 (zuid).

Dit gebied staat ook bekend als Redershaven. In deze fase worden 11 kadewoningen en 18 rijwoningen gebouwd. Waar vroeger de visindustrie floreerde met zijn visafslag, rederijen en kuiperijen, gaan nu nieuwbouwwoningen verschijnen. De wijk is grotendeels gebouwd. De laatste fase, waarvoor het contract is getekend, wordt nog gebouwd.

Nieuwbouw op historische plek
Wethouder krijn van der Spijk: “Ik ben er trots op dat er in fasen een fraaie wijk aan het dorp is en wordt toegevoegd, waarmee dit stuk dorp weer een mooie bestemming krijgt. Hiermee keert de levendigheid en gezelligheid weer terug op deze historische plek.”

Woonzorggebouw DSV en laagbouw
Voor de herontwikkeling van het Havengebied ten zuiden van het Prins Hendrikkanaal is een plan gemaakt voor een woonzorggebouw voor DSV en 98 laagbouwwoningen. De woningen worden in drie fasen gebouwd. Het woonzorggebouw voor DSV is reeds gebouwd en bestaat uit 61 woonzorgappartementen inclusief een gemeenschappelijke ruimte en parkeerruimte op het binnenterrein. Het pand Parlevliet is gerenoveerd. Hierin is het kantoor van DSV gevestigd en verleent DSV kortdurende zorg.

Ouwehand Bouw B.V. heeft de eerste fase reeds opgeleverd en bouwt op dit moment 42 woningen:
• 17 kadewoningen aan de Prins Hendrikkade
• 15 rijwoningen in de A.G. Vermeulenstraat
• 10 woningen in de J. van der Vegtstraat

Verkoopinformatie is beschikbaar via www.redershaven.nl.

Comments

comments

DELEN