Zaterdagmiddag hebben de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de ambulancedienst geassisteerd bij een onwelwording op het strand van Katwijk.

Rond twee uur kregen de vrijwilligers een melding voor een assistentie aan de ambulancedienst in de Zuidduinen van Katwijk. Enkele minuten na alarmering vertrok de bemanning met het kust hulpverleningsvoertuig richting de Zuidduinen. Onderweg werd bekend dat het slachtoffer niet in het duin maar op het strand lag tussen Katwijk en De Wassenaarseslag.

Vervoer over strand
De Katwijkse Reddingsbrigade die als eerste ter plaatse waren hebben het personeel van de eerste ambulance vervoerd naar het slachtoffer. Het slachtoffer was een hardloper die op het strand onwel was geworden. De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig heeft vervolgens het ambulancepersoneel van de tweede ambulance vervoerd over het strand. Het slachtoffer is op verzoek van het ambulancepersoneel vervolgens met het kusthulpverleningsvoertuig vervoerd en overgedragen in de gereedstaande ambulances op de Boulevard.

Foto: KNRM

Comments

comments

DELEN