Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar opgelet! Op woensdagmiddag 13 juli is er tussen 14.00 en 15.30 bij de Strandbibliotheek in Katwijk een bijzondere ontdekkingstocht naar de wereld van de mummies. Allereerst komt Egyptoloog Ben alles vertellen over wat je ooit over mummies wilde weten en daarna maken we er met z’n allen een creatieve Dummie de mummiemiddag van.

Mummies
In de tijd van de oude Egyptenaren lieten sommige mensen zich na hun dood mummificeren. Wat is nu precies een mummie? Hoe werd iemand gemummificeerd? Wat was daarvoor nodig? Wie werden er gemummificeerd? Egyptoloog Ben van Bercken gaat het allemaal vertellen en beantwoordt alle vragen die er over mummies zijn. Ook laat Ben mooie foto’s zien tijdens dit ‘kleine mummiecollege aan het strand’.

Knutselen met Dummie de Mummie
Veel kinderen verslinden de boeken van ‘Dummie de Mummie’ van Tosca Menten. Met deze populaire ‘Dummie de mummie’ in het achterhoofd gaan we daarna op een creatieve manier aan de slag. Een Dummie-de-Mummie-poppetje knutselen met wikkels en al, een mummiewoordzoeker, een puzzel, verkleden of een kleurplaat: het kan zomaar gebeuren op deze mummiemiddag bij de Strandbieb.

Kaartverkoop
Deze middag is bedoeld voor mummieliefhebbers in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Er kunnen 30 kinderen aan meedoen, dus wacht niet te lang met aanmelden! Deelname : € 2,- per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met i-Deal en print je toegangskaarten.
Graag tot ziens bij de Strandbieb, gevestigd op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast strandpaviljoen ‘Het Strand’.

Comments

comments

DELEN