Natuurcentrum Katwijk organiseert op zaterdag 10 september weer een gecombineerde strand/duin-excursie. Vertrek 09.00 uur vanaf de portacabin op het strand voor de Oude Kerk. Bestemming: natuurmonument Berkheide. Het is tenslotte Open Monumentendag.

De meteorologische herfst is al begonnen, de zomergasten onder de vogels zijn al weer op weg naar de winterkwartieren. Boven de zeereep vliegen groepjes zangvogels en boven zee spoeden zich meeuwen, sterns, strandlopers en eenden naar het zuiden. Op het strand dribbelen weer de eerste Drieteenstrandlopers, die vanuit het hele hoge noorden juist hier komen om te overwinteren. En natuurlijk ligt het strand weer vol met interessante aanspoelsels.

Zaterdag 10 september gaan ze dat allemaal bekijken. Ze vertrekken om 09.00 uur vanuit het Natuurcentrum Katwijk voor een strandwandeling zuid over, dan nemen ze een strandopgang en lopen door Berkheide terug naar het startpunt. Afhankelijk van wat ze tegenkomen onderweg hopen ze daar rond 11.30 uur weer te zijn.

Deelname is gratis, opgeven is niet nodig. Neem wel een verrekijker mee! Eventueel kan een verrekijker geleend worden van het Natuurcentrum Katwijk.

Comments

comments

DELEN