KATWIJK – Zes partijen hebben een gezamenlijke open brief gestuurd aan de directie van DSV. Ze vinden het niet kunnen dat hun nieuwe gebouwen geopend worden door een Tweede Kamerlid van het CDA, juist in deze verkiezingstijd.

Geachte heer Herbrink, beste Gerard,

DSV is een organisatie die goed bekend staat in Katwijk en in het land door de manier waarop zorg, wonen en welzijn gecombineerd worden. Uw organisatie kijkt naar wat de Katwijkse samenleving nodig heeft en probeert ook verbindingen te leggen die soms niet zo vanzelfsprekend zijn. DSV geniet daarom respect en vertrouwen. De Katwijkse gemeenteraad heeft dan ook in 2013 unaniem besloten voor 55,5 miljoen euro garant te staan voor verbouw en nieuwbouw van uw organisatie. Dit ondanks het feit dat er geen andere partij hiertoe bereid was.

Tot onze grote teleurstelling zagen wij op de uitnodiging dat de opening van de nieuwe gebouwen DSV Parledam en Parlevliet zal worden verricht door CDA Tweede Kamerlid mevrouw Mona Keijzer. Een politicus die geen officiële vertegenwoordiger is, maar campagne aan het voeren is voor haar herverkiezing en daar staat namens het CDA. Wij vragen ons af welk signaal u hiermee wilt afgeven en waarom uw organisatie zich, zeker in verkiezingstijd, verbindt aan een politieke partij?

Op uw website geeft u aan open te staan voor iedereen en midden in de samenleving te staan. Door de officiële openingshandeling te laten verrichten door een CDA kamerlid maakt u hier een campagne activiteit van. Wij roepen u dan ook op om hier van af te zien en bijvoorbeeld de burgemeester of wethouder van de gemeente Katwijk te vragen dit te doen. Zij zullen hier vast toe bereid zijn.

Hoogachtend,

Matthijs van Tuijl, fractievoorzitter PvdA
Anita van Ginkel, fractievoorzitter Hart voor Katwijk
Ralf Boland, fractievoorzitter D66
Nico van Hoogdalem, fractievoorzitter VVD
René Slootweg, fractievoorzitter GemeenteBelangen
Gerard Bol, fractievoorzitter De Lokalen

VIACDA