Op zaterdag 19 maart opent Alrijne Ziekenhuis Leiden van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor een uniek kijkje achter de schermen. Iedereen is van harte welkom.

Ontmoet zorgprofessionals uit de regio van binnen en buiten het ziekenhuis. Doe mee met meer dan veertig activiteiten voor jong en oud. Zo zijn de operatiekamers open, kunnen bezoekers gratis gezondheidstesten doen en kunnen kinderen hun arm laten ingipsen. Ook is er informatie over een opleiding of baan in het ziekenhuis en over hoe de ziekenhuiszorg is georganiseerd na de fusie tussen Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep. Meepraten tijdens een interactieve sessie kan ook: Hoe moet de ouderenzorg eruit komen te zien in 2025?

De open dag in het ziekenhuis in Leiden is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Benieuwd naar alle activiteiten? Kijk dan op: www.alrijne.nl/opendag

Op diverse afdelingen, waaronder de operatiekamers, de afdeling Radiologie en een aantal poliklinieken, geven artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties. Bezoekers kunnen ook zelf ‘opereren’ op de operatiekamer, een geheugentest doen, een biopt nemen uit fruit of speeddaten met de diëtist. Kinderen mogen met hun zieke pop of knuffel naar de poppendokter, kunnen zich onder meer verkleden als ‘chirurg’ en hun arm laten ingipsen.

Op de open dag vindt er om 11.30 uur een interactieve sessie plaats in het kenniscentrum. Centraal staat de ouderenzorg in onze regio in 2025. Hoe vindt u dat deze zorg er dan uit moet zien? Hoe werken de huisartsen, ziekenhuizen, thuiszorg en gemeentes in onze regio op dit gebied dan met elkaar samen? Heeft u dan één aanspreekpunt voor al uw zorg of juist niet? Gaan de spreekuren dan via de webcam? Praat mee. We zijn benieuwd naar uw mening.

Bij de ‘alles over Alrijne’ stand kunt u terecht voor meer informatie over hoe Alrijne de ziekenhuiszorg in uw regio heeft georganiseerd na de fusie tussen Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep. Wie meer wil weten over een opleiding of een baan in de zorgsector, is ook van harte welkom tijdens de open dag in Alrijne Ziekenhuis Leiden.

Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.alrijne.nl/opendag.