De open dag van de Brandweer Katwijk is verplaatst. De deuren van de kazerne worden op 17 september geopend voor het publiek.

De open dag zou oorspronkelijk plaatsvinden op 27 augustus, maar is dus nu verschoven naar 17 september. Bijzonder is de expositie met werkjes en opdrachten van leerlingen van verschillende basisscholen, die aandacht besteden aan het 125-jarig bestaan van de Katwijkse brandweer.

Vanwege het jubileum is er een schoolopdracht georganiseerd waar iedere basisschool in Katwijk aan mee kan doen. Het onderwerp brandweer spreekt gelukkig nog altijd veel mensen aan. Dit is zeker ook het geval bij jongeren/kinderen. Speciaal voor deze belangrijke doelgroep; het zijn immers de toekomstige brandweervrijwilligers hebben we een wedstrijd met een creatieve opdracht bedacht. We zijn enorm benieuwd naar de inzendingen!

Het thema van de opdracht is ‘De brandweer van de toekomst’. In de laatste 125 jaar is er in alle opzichten veel veranderd voor de brandweer. Hoe zou de brandweer van de toekomst eruit kunnen zien? Deze vraag geven we mee aan de leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen in Katwijk. De scholen kunnen zelf bepalen in welk verband er aan de opdrachten wordt gewerkt en hoe. Uiteindelijk zullen alle inzendingen door de brandweer worden beoordeeld voor een plek in de finale.

De finalisten worden op 15 juni bekendgemaakt en uitgenodigd voor de prijsuitreiking tijdens het officiële jubileum op 24 juni op de brandweerkazerne. Daar wordt de winnaar bekend gemaakt dan niemand minder dan onze burgemeester Jos Wienen. Tijdens de open dag 17 september worden alle inzendingen tentoongesteld in de brandweerkazerne. Een mooie gelegenheid om ouders en familie een kijkje te geven in de creativiteit van de leerlingen.

Vorig artikelBrandweerwedstrijden in Rijnsburg
Volgend artikelHulpdiensten ingezet voor gewond meisje op strand