In het weekend van 9 en 10 april werd een open competitieve kwalificatiewedstrijd verschoten voor het NK Parcours Schieten later dit jaar. Schutters uit heel Nederland, België, Duitsland en één uit Canada waren te gast bij schietsportvereniging Katwijk (SSVK) aan de Olympiaweg. Door de ervaring van vorig jaar had SSVK wederom de organisatie van de match op zich genomen. Tot genoegen van de deelnemers, want de wedstrijd was bij de voorinschrijving al in 2 minuten en 45 seconden volgeboekt.

De 120 schutters gingen tegen elkaar ten strijden. Waaronder negen geroutineerde schutters van het Katwijkse DSTK- team (Dutch Shooting Team Katwijk). Voor hen een thuiswedstrijd. Maar de zes te doorlopen parcours waren pittig. Zelfs de ontwerper van de routing, die verdekt opgestelde doelen had bedacht, miste er één. De regels tijdens de wedstrijd zijn onverbiddelijk strikt, hetgeen helaas leidde tot een ongebruikelijk aantal zogenoemde DQ’s (diskwalificatie), waarmee het avontuur voor dertien schutter per direct eindigden. Desalniettemin was het een geweldig evenement. De schutters spraken vol lof over de uitdagende opstellingen, de ambiance en de toegewijde club vrijwilligers.

Om uitgenodigd te worden voor het NK – gearrangeerd door IPSC (International Practical Shooting Confederation) – dienen de schutters zich te plaatsen bij de beste 25; verdeeld over zes verschillende divisies. De kans is groot dat één of twee leden van het DSTK-team zich kwalificeren en voor SSVK uit mogen komen. Maar dat wordt pas beslist na de laatste wedstrijd in september, die in Stein (Limburg) wordt verschoten.

Vorig artikelVerdiende overwinning op Hisalis Dames 1!
Volgend artikelSGP en De Lokalen vrezen toekomst barakken