De nieuwe afmeervoorzieningen voor recreatievaartuigen en watertaxi’s bij de Zwaaikom zijn woensdag 8 juni officieel geopend door wethouder Jacco Knape.

Geheel in stijl opende de wethouder de nieuwe afmeervoorzieningen. Hij werd hierbij geassisteerd door de 3 rederijen, die de pendelvaart Leiden-Katwijk v.v. verzorgen. Dat zijn de Leidse Rederij, Sagitta V.O.F. en de Kapitein Van Katwijk. De Leidse Rederij werkt ook samen met andere rederijen uit Leiden, namelijk BOB on board en Rondvaart Leiden.

De rederijen voeren met 3 boten rond 13.00 uur naar de nieuwe afmeervoorzieningen in het Prins Hendrikanaal. Ook een sloep van Marina Rijnsburg voer mee. Daar knipte de wethouder een over het water gespannen vlaggetjeslint door als openingshandeling. Er werden veel foto’s gemaakt door de aanwezige pers. Aan de nieuwe kade aangekomen, hield de wethouder een speech. Aannemer Gebr. Schouls B.V. uit Leiden voerde ook het woord en feliciteerde de gemeente met deze mooie nieuwe afmeervoorzieningen. Vervolgens werd er getoast op een goede vaart en voer het gezelschap een rondje door de Katwijkse wateren. Het was een feestelijk moment met prachtig weer.

In de Zwaaikom zijn onlangs nieuwe steigers aangelegd. Recreatievaartuigen, zoals sloepen, kunnen hier gemakkelijk afmeren. Ook watertaxi’s kunnen hier hun passagiers laten op- en afstappen. Met de vernieuwde Zwaaikom wordt het centrum van Katwijk aan Zee voor de varende toerist beter bereikbaar. Zowel met een watertaxi als met een sloep zijn het centrum en het strand van Katwijk nu goed bereikbaar voor dagjestoeristen vanuit de regio Leiden. Er mag aan de lage steigers (tot de hellingbaan) aan de Noordzijde afgemeerd worden met recreatievaartuigen tussen 10:00 uur en 23:00 uur. Na de hellingbaan bij de hogere steiger mogen watertaxi’s afmeren om passagiers af te zetten en op te halen. Als het daar vol is, is er nog een mogelijkheid voor recreatievaartuigen om aan de Zuidzijde af te meren.

Comments

comments

DELEN