Op 15 juni is de laatste hand gelegd aan het speeltuintje aan de Suurmondstraat. Met de aanleg van een schelpenpad en een speelhuisje is het een aanwinst voor de buurt geworden, waar kinderen met veel plezier spelen. De schommel is mede dankzij de inzet van de buurtbewoners en de gemeente al in december geplaatst. Het speelhuisje en schelpenpad konden worden gerealiseerd dankzij een bijdrage van Ladies Circle. Woensdag 29 juni wordt de speeltuin om 15.00 uur officieel in gebruik genomen door de kinderen.

In 2015 kwamen een aantal bewoners van de Suurmondstraat met het idee om het speeltuintje op te knappen. Samen met Welzijnskwartier is er een gesprek aangegaan met de gemeente om te kijken wat de mogelijkheden waren. Het opknappen stond nog niet op de planning, maar als de bewoners een bedrag van 2.000 euro bij elkaar konden krijgen was de gemeente bereid het resterende bedrag voor een nieuwe schommel bij te dragen.

Enthousiast gingen de bewoners aan de slag en met een Fancyfair, een sponsorloop door de kinderen uit de buurt en de Burendag was het bedrag snel bij elkaar verzameld. In december werd de nieuwe schommel geplaatst. Ladies Circle hoorden van het initiatief van de buurtbewoners en wilden hun inkomsten van de Wingo ook ter beschikking stellen aan dit mooie initiatief. Wingo is een wijnproeverij met een bingo, die ieder jaar door Ladies Circle wordt georganiseerd. De opbrengst is voor een goed doel en dit jaar viel de keuze dus op het buurtinitiatief van de Suurmondstraat. Er werd een bedrag van 6.000 euro opgehaald. Dat geld werd besteed aan het plaatsten van de speelhuisje en de aanleg van een schelpenpad. Door deze laatste aanpassingen is het een speeltuintje geworden dat er zijn mag en waar de kinderen met veel plezier spelen.

Samen met de buurtbewoners, kinderen, Ladies Circle en de gemeente wordt op woensdag 29 juni om 15.00 uur het speeltuintje officieel in gebruik genomen. Ook benieuwd hoe het geworden is, kom dan langs in de Suurmondstraat.