Op donderdag 26 november opent wijkservicecentrum Centraal aan de Tulpenstraat in Rijnsburg officieel haar deuren.

Het centrum is een initiatief van Raamwerk en de Gemiva-SVG Groep, ondersteund door de gemeente Katwijk. Mensen met uiteenlopende beperkingen zoals niet-aangeboren hersenletsel of een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen in het centrum terecht.

Participeren en meedoen in de samenleving is een belangrijk uitgangspunt van het nieuwe wijkservicecentrum. Olga Werkhoven, locatiemanager bij Gemiva-SVG: “We richten ons op activiteiten voor en samen met wijkbewoners. En dat werkt. In de korte tijd dat we open zijn, zijn er al ontzettend leuke initiatieven ontstaan. Zo vegen wij de stoepen in het winkelcentrum, werken we op de kinderspeelplaats en is er een gezellige breigroep ontstaan met dames uit de buurt.”

Nico Koutstaal, hoofd dagbesteding van Raamwerk: “Wijkservicecentrum Binders in Katwijk is ons eerste gezamenlijke project. Binders is nu ruim twee jaar geopend en het concept is echt een succes. Daarom vinden we het heel fijn dat de gemeente Katwijk ons de kans geeft een tweede centrum te openen in Rijnsburg.”

Olga Werkhoven: “We werken bij Centraal met professionele begeleiders met een zorgopleiding. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers, stagiaires, leerlingen en mantelzorgers. Mensen die interesse hebben om mee te helpen of mee te doen kunnen altijd contact opnemen met Centraal. Nieuwe begeleiders worden door de betrokken organisaties getraind en begeleid bij het ondersteunen van mensen met een beperking.”

Als particulieren, stichtingen, verenigingen, ondernemers of andere organisaties willen meewerken of goede ideeën hebben voor de ontwikkeling van Centraal, dan zijn zij van harte uitgenodigd. Nico: “Niet voor niets is ons motto: Waarom moeilijk doen als het samen kan.”
Voor meer informatie over het project kunt u bellen met Nico Koutstaal via
06 – 209 509 34 of een e-mail sturen naar centraal@wijkservicecentrum.com.