Opleiden op iedere bouwplaats in de regio. Dat is de doelstelling van Katwijk bouwt. Op 30 oktober gaan het VMBO, MBO, HBO en ondernemers en overheid uit Katwijk en omstreken met elkaar in gesprek.

Met elkaar wordt geprobeerd om voldoende leerplekken te scheppen. Trekkers zijn Bouwmensen Leiden, de gemeente Katwijk, het Andreas College en bouwbedrijven. Zij worden ondersteund door kennispartner SBRCURnet.

Scholieren kiezen het liefst voor een opleiding in de regio waar ze wonen en zoeken een leerwerk- of stageplaats bij een bedrijf in de buurt.

Door op iedere bouwplaats jongeren op te leiden worden twee vliegen in één klap geslagen. Via de leerplekken krijgt het onderwijs direct input zodat het leerprogramma beter aansluit bij de behoefte van de markt. Jongeren krijgen zo een grotere kans op een baan als ze klaar zijn met hun studie.

Ondernemers van hun kant kunnen de juiste mensen aannemen en personeelstekorten voorkomen. Door te investeren in jongeren halen ze nieuwe inzichten binnen. En het zittende personeel draagt de aanwezige kennis over op de nieuwe generatie.