De gemeente Katwijk zet zich dagelijks in om zwerfafval te verminderen en de buitenruimtes schoon te houden, een schone leefomgeving is eigenlijk een zorg voor iedereen. Daarom vindt op zaterdag 25 maart de Landelijke Opschoondag plaats.

Op deze dag vinden in heel Nederland schoonmaakacties plaats. Scholen, bedrijven, verenigingen en buurtbewoners: allemaal zetten zij zich in voor een schone straat, plantsoen of recreatiegebied.

Grote ergernis
Een snoepwikkel in de struiken, een paar uitgetrapte peuken in de goot en een achtergelaten colablikje op het strand. Zwerfafval is een grote ergernis voor veel mensen. Niet alleen heeft het een negatieve invloed op het woonplezier, het kan schadelijk zijn voor het milieu en bovendien kost het veel geld om het op te ruimen. Daarom is de Opschoonweek in het leven geroepen. In heel Nederland gaan verenigingen, buurtbewoners en scholieren aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Een schone straat, schoolplein, speeltuin of recreatiegebied is het gevolg en daar hebben we allemaal plezier van.

Een uurtje zwerfafval prikken
Ook in Katwijk doen we mee. De Landelijke Opschoondag vormt de aftrap voor de Opschoonweek. Deze duurt van 25 maart t/m 31 maart. Deelnemers kunnen een schoonmaakactie plannen op een zelfgekozen moment. Alles kan, zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel uitmaakt van de activiteit. Het hoeft geen grote actie te zijn: een uurtje zwerfafvalprikken kan al een groot verschil maken en de waarde van schoon zichtbaar maken!

Leuk bedankje
Gemeente Katwijk ondersteunt uw actie met schoonmaakmaterialen zoals hesjes, grijpers en afvalzakken. Na afloop wordt het materiaal én het verzamelde afval opgehaald. En natuurlijk ontvangen alle deelnemers een leuk bedankje. In de bijgevoegde flyer kunt u meer lezen over deze week en hoe u uw vereniging of organisatie kunt aanmelden voor een actie.

Meld je aan
Je kunt je aanmelden met je opschoonactie tot uiterlijk vrijdag 10 maart. Kijk hier voor meer informatie.

Afbeelding: Gemeente Katwijk

Comments

comments

DELEN