Het Oranje Fonds heeft de brede welzijnsorganisatie Welzijnskwartier een bedrag van 40.000 euro geschonken ter promotie van de digitale burenhulpbank WeHelpen.
WeHelpen is een initiatief van de gemeente Katwijk in samenwerking met
Welzijnskwartier, Rabobank Leiden-Katwijk en Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg en in juni 2015 gelanceerd. De burenhulpbank biedt inwoners van Katwijk de mogelijkheid om digitaal een hulpvraag te plaatsen, hulp aan te bieden en te organiseren.

WeHelpen is er voor iedereen die een ander een keer wil helpen of geholpen wil
worden. Iedereen kan een gratis account aanmaken op www.wehelpen.nl/gemeentekatwijk. Om de burenbank te promoten onder inwoners van Katwijk, wordt met het geschonken bedrag van het Oranje Fonds, door Welzijnskwartier een communitymanager aangesteld. De communitymanager houdt zich bezig met het promoten van WeHelpen onder de burgers van Katwijk via social media zoals facebook en twitter. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een netwerk van organisaties die inwoners van Katwijk wijzen op de digitale burenhulpbank.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.
Koning Willem Alexander en koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds