Op woensdag 26 augustus 2015 organiseerde Tafeltennisvereniging Rijnsoever haar traditionele Oranjetoernooi. Dit toernooi is de start van het seizoen en is bedoeld voor geïnteresseerden en de eigen leden.

Een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met tafeltennis. De Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn stelde de prijzen beschikbaar.

Het enorme deelnemersveld moest door de organisatie in drie afzonderlijke poules worden ingedeeld om het geheel een beetje behapbaar te houden. Een enkele recreant kwam binnen met grote ambities en verzocht om mee te mogen spelen met de competitiespelers. Uiteraard was dat geen probleem. Dat heeft de nodige leermomenten met zich meegebracht. De sfeer was uitstekend en aan de bar was het tot in de kleine uurtjes gezellig. Het toernooi is primair bedoeld voor recreanten en geïnteresseerden. In die categorie werden dan ook de prijzen verdeeld. Aan het einde van de avond ging Jaap-Jan Klok met de eerste prijs aan de haal. Hij hengelde de beker naar binnen die beschikbaar is gesteld door de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn. In zijn laatste poule scoorde Klok maar liefst 5 uit 5. Helemaal onverwacht kwam de winst van Klok niet. Hij heeft in zijn jonge jaren op behoorlijk niveau getafeltennist. Klok: “Ik speel niet meer actief, maar het Oranjetoernooi is een leuk uitje in de feestweek. Daarnaast was ik nieuwsgierig naar de nieuwe accommodatie van Tafeltennisvereniging Rijnsoever.” Klok werd op respectabele afstand gevolgd door Peter Zuijderduijn. Derde werd Mart de Boer.

Voor de competitiespelers is dit toernooi een uitstekende gelegenheid om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. In september begint de competitie van de Nederlandse Tafeltennis Bond weer. Deze poule werd gewonnen door Anne ten Hove.

Comments

comments

DELEN