In de tweede ronde van de Energy Battle hebben de leerlingen uit de plusgroep van de Oranjeschool fanatiek gestreden om zo veel mogelijk energie te besparen.

En dat is gelukt ook, zo hebben ze 6,9% bespaard op stroom en maar liefst 17,4% op gas. En belangrijker nog naast de energiebesparing hebben zij ook veel geleerd over energie en hoe hier zuiniger mee om te gaan.

Jong vlogtalent
Om het energie besparen meer onder de aandacht te brengen is uit eigen initiatief van de leerlingen een wekelijkse vlog uitgebracht. Een vlog is een ‘video-blog’, een populaire manier bij jongeren om hun mening te geven via een filmpje. De vlogs werden op Facebook door veel mensen bekeken en gedeeld. “Het leeft echt onder de leerlingen en zij proberen iedereen erbij te betrekken”, vertelt de plusgroepdocent Heleen Oudshoorn trots.

Wethouder Knape maakt eindscore bekend
Op vrijdag 16 december is op de Oranjeschool de eindscore bekend gemaakt door wethouder Jacco Knape. De wethouder heeft de leerlingen gefeliciteerd met de behaalde besparingen en kreeg vervolgens nog enkele vragen over de duurzaamheidsambities van de gemeente gesteld. Voor de leerlingen van de Oranjeschool was het een leuke afsluiting. En al is de wedstrijd afgelopen, ze gaan allemaal door met het besparen van energie!

Foto: Google Maps

Comments

comments

DELEN