Afgelopen vrijdag hebben de pupillen van Dojo Osaka hun eerste wedstrijden van het jaar gehad. Voor de derde achtereenvolgende jaar werd er door bevriende Limburgse vechtschool een Hort evenement georganiseerd.

Op deze avond werden meerdere stijlen van de vechtsport tentoongesteld. Zo waren er wedstrijden voor karate, kickboksen, jujutsu en Tanto Jutsu. De avond was leuk opgesteld met als eerst de kleinere kinderen en daarna was het de beurt aan de volwassenen.

Voor Brain van Duijn en Lucas vd Plas was het hun allereerste wedstrijd. Lukas won zijn karate wedstrijd. Het was een mooi gevecht waarin Lukas goed luisterde en alles waarvoor hij getraind heeft liet zien. Brain had een Shidokan partij (kickboksen), zijn tegenstander had meer ervaring maar Brain was fel en reageerde goed op zijn tegenstander. De uitslag van deze partij was onbeslist.

De hoofpartij van de avond was Floris Hoek met zijn Russische tegenstander. Floris moest een shidokan(karate) partij vechten . Floris kwam sterk uit de hoek en was constant in beweging, zijn tegenstander was hier niet tegen opgewassen, dit leidde tot overwinning voor Floris.

Pascal de Mol had de grappling wedstrijd op zijn hand. Grappling is het vechten op de grond. De eerste ronde was zwaar maar ging gelijk op. In de tweede ronde was Pascal zijn tegenstander te snel af en won hij zijn eerste grappling partij.

Gijs Hoek en Rolf middel hadden beide een kyokushin karate partij. Beide hebben laten zien uit wat voor hout Osaka leden gesneden zijn. Hard maar vriendschappelijk gingen de partijen eraan toe! Gijs won zijn partij en Rolf wist het tot een gelijk spel. Na deze wedstrijden werden er nog een aantal rondes Tanto Jutsu gedaan. Hierin moesten Osaka lede, Pascal, Gijs, Rolf en Timon Barnard ook nog laten zien dat ook deze tak van sport onder de knie hadden.

Wederom kunnen de trainers Cem Senol en Ron Hek trots zijn op hun pupillen. Het was een leuke avond waarbij weer naar voren kwam dat het bij een vechtsport niet alleen maar om de overwinning gaat maar ook om vriendschappelijkheid onder elkaar. Het was een avond met veel diversiteit van de verschillende Budo stijlen.