Oud-burgemeester van Katwijk Jos Wienen heeft de VluchtelingenWerkAward gekregen in de categorie ‘Burgemeesters met lef’.

Hij ontving deze prijs voor zijn inspanningen om zoveel mogelijk vluchtelingen een plek te geven die het afgelopen jaar met grote aantallen over de Nederlandse grens kwamen. Deze inspanningen leverde hij toen hij nog burgemeester van Katwijk was, voor hij enige tijd geleden naar Haarlem verhuisde om daar burgervader te worden.

Daadkracht en nuances
Vluchtelingenwerk Nederland roemde zijn daadkracht, zijn vermogen om nuances aan te brengen in de verhitte vluchtelingendiscussie en zijn optredens in vele landelijke nieuwsprogramma’s als woordvoerder van de commissie Asiel en Integratie. De prijs is volgens VluchtelingenWerk ook bedoeld voor alle andere burgemeesters die hun uiterste best hebben gedaan om vreemdelingen welkom te heten en de rust te bewaren onder de inwoners van hun gemeenten.

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Josje is zelf een vluchteling. Eerst Katwijk naar de klote helpen en vervolgens mooi weer spelen. Ergens anders. Tsja Josje zijn zakken zijn wel weer gevuld.

    • Kom op 30 november naar de bieb waar u als boze burger tijdens de avond van de democratie uw zegje kunt doen.

Comments are closed.