Oud-voetballer Rick Talan is woensdagochtend op de nog jonge leeftijd van 54 jaar is overleden. Hij was al geruime tijd ziek.


De in Katwijk geboren aanvaller was in zijn jeugd lid van voetbalvereniging Katwijk en was net als zijn jongere broertje Jeffrey een groot talent. Hij kwam als één van de weinige amateurs uit voor het nationale jeugdelftal van de KNVB.

Eind jaren ’70 ging hij als prof aan de slag bij AZ’67, het huidige AZ. Met die club werd hij in 1981 landskampioen en bereikte hij de Europacup-finale. Na een uitstapje naar Cercle Brugge kwam hij in 1982 terug bij AZ’67. Zijn topseizoen was 1983/1984 waarin hij in 33 competitieduels 20 keer scoorde. Later speelde hij ook nog voor Haarlem en Vitesse, waar hij in 1988 zijn profcarrière afsloot.

Het radioprogramma RTV Katwijk Sport stond zaterdagmiddag tussen 14.00 en 14.15 uur stil bij het overlijden van Ricky Talan. De sportredactie van RTV Katwijk sprak hem voor het laatst op vrijdagavond 21 februari 2014, de week waarin voetbalvereniging Katwijk haar 75 jarig jubileum vierde. Het werd een bijzonder gesprek. Hij was net gestart met een chemokuur en had moeite met praten. Presentator Jaap Kloos sprak Talan die avond via de telefoon en vroeg hem allereest naar “zijn Katwijk-gevoel”.