Hoe krijg je jonge meiden 9000 kilometer verderop aan het voetballen? Met een voetbal. Uw oude voetbal, welteverstaan.

Vanaf 4 augustus t/m 4 september kun je bij Intersport aan de Badstraat je oude (of nieuwe) voetbal inleveren voor de actie ‘Balls for Brazil’. Voor elke ingeleverde bal doneert de winkel 1 euro aan projecten voor voor de ontwikkeling van meidenvoetbal in Brazilië.

Rio de Janeiro
De actie start gelijktijdig met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met ‘Balls for Brazil’ steunen mensen het initiatief Favela Street en Estrela de Favela in Rio de Janeiro, dat meisjes uit achterstandswijken plezier brengt en zelfvertrouwen geeft via sport en straatvoetbal. Dankzij het ingezamelde geld via de actie kan een jong damesvoetbalteam straks naar de Olympische finale van het vrouwenvoetbal en worden onder andere materialen en coaches gefinancierd ten behoeve van meidenvoetbal in Brazilië.

Ballenoverschot Katwijk
Voetbal verbindt mensen over de hele wereld, maar voor meiden in Brazilië is voetballen niet vanzelfsprekend. De heer J. van Dijk, vestigingsmanager Intersport Katwijk: “We vinden het in ons land niet gek dat kinderen vaak kunnen kiezen uit een of meerdere (voet)ballen om mee te spelen. In Brazilië ligt dat anders. Exacte aantallen heb ik niet, maar ik schat in dat er hier in de omgeving ook aardig wat rond stuiteren. Ik hoop dat mensen een paar oude exemplaren kunnen missen. Je steunt een goed doel, recyclet en maakt ook nog eens een meisje aan de andere kant van de oceaan dolblij.”

Comments

comments

DELEN