FOTOWelzijnskwartier

KATWIJK – Op 23 en 24 maart organiseerde Welzijnskwartier voor de tweede keer de nationale Pannenkoekdag in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Veel jongeren hebben pannenkoeken gebakken voor bewoners van verzorgingshuizen en samen gegeten.

Koopmans was zo vriendelijk om dit jaar maar liefst 100 pakken pannenkoekmix te sponsoren, waarmee ruim 60 (jeugdige) bakkers zo’n 800 pannenkoeken hebben gebakken. Dit klinkt als massaliteit, maar bleek in de praktijk juist vele kleine persoonlijke ontmoetingen tussen jong en oud te brengen.

Jongerenwerker Gesina Joziasse uit de Dorpskerk van Valkenburg vertelt: “Bij onze afdeling was er een man die helemaal met ons meeliep naar de uitgang en daar maar naar ons bleef zwaaien, tot we uit beeld verdwenen!”

Niet overal ging alles gelijk van een leien dakje. Zo bleken de gaspitten op één locatie niet goed te werken, waardoor de jongeren met de bewoners eerst hebben ge-mens-erger-je-niet. Maar toen de juiste pitten aanwezig waren, zijn er binnen het half uur 50 pannenkoeken gebakken in sneltreinvaart!

Uiteindelijk hebben de bewoners van het Lichtpunt, Salem, Duinrand, Overduin en de Wilbert smakelijk gegeten, samen met de jongeren uit de jongerencentra en kerkelijke jeugdgroepen.

Jongerenwerker Roy van Schie, van Stappers Katwijk aan den Rijn en IJsclub Valkenburg, vertelt enthousiast: “Bij initiatieven zoals dit is het geweldig om te zien hoe gedreven de jongeren zich inzetten voor mensen uit een kwetsbare doelgroep. Nog veel mooier is het om dan te zien hoe blij het die mensen maakt dat de jongeren dit met zoveel overgave voor en met hen doen!”

Al met al dus een smakelijk succes.

Comments

comments

DELEN