KATWIJK – Op 23 mei ontving de architect van de ondergrondse parkeergarage Boulevard Zeezijde in New Orleans de eerste prijs van het International Parking Institute.

Deze internationale vereniging van parkeerhouders reikte de prijs uit in de categorie Architectural Achievement van de 2017 Awards of Excellence competitie. Dit is de hoogst haalbare prijs in de categorie en in de hele competitie. “Dit is één van de inmiddels vele prestigieuze prijzen die de parkeergarage heeft gewonnen,” zegt wethouder Krijn van der Spijk. “Katwijk is trots op deze parel aan zee.”

Sterkste schakel
Om het economisch hart van Nederland tegen mogelijke overstromingen te beschermen, ontwierpen en bouwden verschillende partijen aan de kustversterking in Katwijk. Deze bestaat uit een ondergrondse ‘dijk in duin’ waterkering.

Unieke parkeergarage
Bijzonder onderdeel van dit project is de ondergrondse parkeergarage achter de nieuwe dijk en onder het duinlandschap. Royal HaskoningDHV maakte het architectonisch ontwerp en vertaalde dit in een beeldkwaliteitsplan. Ballast Nedam vertaalde het beeldkwaliteitsplan naar een integraal ontwerp van de ondergrondse parkeergarage. De entrees van de parkeergarage zijn ingepast in het duinlandschap; een belangrijk uitgangspunt van het beeldkwaliteitsplan en de openbare ruimte.

Winnaar
Kustwerk Katwijk won al verschillende prijzen.
· Falco Award 2015
· Rijnlandse Architectuurprijs 2015
· BNA Beste Gebouw van Nederland 2016
· Prix d’Excellence 2016
· WAN Infrastructuur Award 2016
· German Design Award 2017
Het project werd ook genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2017.

Comments

comments

DELEN