Het Katwijkse familiebedrijf heeft de grootste tonijnvisser van Frankrijk overgenomen, het Bretonse bedrijf CFTO (Compagnie Française du Thon Océanique). De overname past in de strategie van verbreding van activiteiten die P&P.  Het bedrijf is al grote speler als het gaat over makreel, haring, kabeljauw en koolvis. Twee jaar geleden nam P&P al garnalenverwerker Heijploeg over. Nu gaan ze dus ook in tonijn.

CFTO heeft 300 werknemers en een vloot van 14 schepen. Jaarlijks vangen zij zo’n 65.000 ton tonijn in de Atlantische en Indische Oceaan. De afgelopen periode ging het financieel niet goed met het bedrijf. Zo werd er over de laatste twee jaar een miljoenenverlies geleden.

In eerste instantie leidde de voorgenomen verkoop van het bedrijf aan Parlevliet & van der Plas tot onrust onder de Franse werknemers. De nieuwe eigenaar heeft beloofd dat er geen personeel ontslagen zal worden als gevolg van de overname. Het bedrijf blijft ook onder Franse vlag varen.

In totaal heeft het Katwijkse bedrijf nu 90% van de aandelen in bezit. De overige 10% zijn in handen van visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en wordt niet aan Parlevliet & Van der Plas verkocht.  Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.